Sömnproblem

Nu är hösten här och mina sömnproblem tar form. Är vaken till allt mellan 05.00 - 09.00 på mornarna och vaknar vid 15.00. Försöker få tillbaka mina sovrutiner men det verkar lönlöst. Ställer klockan på 10.00 - 11.00 varje morgon i hopp om att vända tillbaka dygnet men det verkar helt omöjligt.

Är nu klarvaken och ligger i sängen men kan inte somna. Gillar inte detta med sömnproblem, usch alltså.

Nådde även 💯 snapdagar med min finaste <3

 
 
 Fika i Norrtälje med pojkvän

Åkte in till Norrtälje idag för att fika med min fina pojkvän. Blev inget fik utan vi köpte med oss fika från affären hem till honom, myys.

Nu är jag påväg hem igen, fixa antennen står på schemat då jag inte har några kanaler för antennen är knas. Hoppas det är lättfixat, hehe.

Hjälpte även mamma i förrgår att sätta upp tvn på väggen. Fräscht blev det, känns som ett nytt vardagsrum typ. Vill ha upp min tv på väggen också så jag får mer yta då mitt rum redan är så litet.

Nu ska jag fortsätta åka buss så vi får höras senare eller imorgon, p&k

 Hemmagjorda chips


Gjorde hemmagjorda chips igår då det blev mycket potatis över ifrån potatisgratängen vi åt tidigare, mums. Det är faktiskt en ganska jobbig process med att göra chips. Det här receptet använde iaf jag: 

1. Tvätta potatisarna och låt skalet sitta kvar. Skiva dom mycket tunt. Spola av skivorna med kallt vatten och torka av dom väl. (för att chipsen ska bli krispiga måste stärkelsen lakas ur. Lägg den skivade potatisen i rikligt med kallt vatten och ställ i kylskåpet i två timmar. Låt dom sedan rinna av, väl torkade. Vatten i frityroljan sprätter farlig het olja.)


2. Hetta upp olja till 180ºC antingen i en fritös eller en stor gryta.
 
 

3. Fritera potatisskivorna i cirka 5 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Fiska upp chipsen med en hålslev och låt de rinna av på hushållspapper. Salta.

Jag lät de torka på bakplåtspapper och rinna av på bakplåtspapper och det gick hur bra som helst. Mina blev lite väl mörka tycker jag men bättre lycka nästa gång. Huvudsaken att de gick att äta. ;)